אפטה בלוטות ובדיקת דם

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

29/02/2012 | 18:32 | מאת: חיה

שלום בת - 54 . יש לי אפטה בחניכיים מזה 4 ימים, בנוסף התנפחה מעט בלוטת הלימפה באותו צד מתחת ללסת תחתונה ווהיא רגישה למגע וגם כואבת מעט בתנועת הצוואר. בבדיקות דם היו ערכים נמוכים מעט מהנורמה של לימפוציטים וגם WBC ( כל השאר מצויין). אין חום ואין הזעות לילה. ברקע- רמיסיה מלאה מזה 21 שנים מנון-הודקינס לימפומה האם יש מקום לדאגה? האם יש קשר בין האפטה, הבלוטה הנפוחה, ותוצאות בדיקות הדם?

04/03/2012 | 12:56 | מאת: ד"ר שלמה ברק

שלום אפטות נוטות להזדהם ואז בלוטת הלימפה מתנפחת. כדאי בדיקה על ידי מומחה פה ולסת בברכה דר' ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים