אקטונל CTX והשתלות שיניים

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

31/01/2012 | 13:50 | מאת: דוד

שלום אני לוקח אקטונל במשך שנה וחצי פעם בשבוע 35 מג ,רופא השניים שלח אותי לבדיקת דם CTX והתקבלה תוצאה של 127.200PG/ML והוא שלל אפשרות של שתלים (אני זקוק לשלושה שתלים כרגע)טענתו שקיים סיכון גבוה לנמק גרמי בבצוע טפולי שיניים כירורגיים, הצעתי להפסיק לתקופה, רופא השניים לא חושב שזה יעזור,ולפי צילום בא יש עצם דקה מדי באזור ההשתלות 24 25 26 שאלותי 1 .האם יש פתרון חוץ מפלטה שבודאי לא נוחה 2. מה עושים בשביל לשנות את תוצאת הבדיקה בCTX 3. האם יש כדור חלופי שלא מכיל ביספוספונטים בברכה דוד

06/02/2012 | 12:57 | מאת: ד"ר שלמה ברק

דוד שלום 1. פתרון שיקומי פלטה /תלים /אחר נקבע על סמך בדיקה קלינית וצילום פנורמי 2.תוצאות הבדיקה מבטאות את הממצא האובייקטיבי בגופך 3.כדור חילופי-לא ביספוספונטים- עלייך להתייעץ עם רופא בקופת חולים. בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים