שן בינה כלואה :)

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

22/01/2012 | 22:43 | מאת: שלומית

שלום, יש לי שן בינה כלואה- שן 38. כירורג קופת החולים המליץ לעקור בבית חולים עקב המורכבות שבעקירה, הוא ממליץ על כך רק אם יש כאבים. אגב, בצילום הפנורמי רואים שהשן קרובה מאוד לתעלת העצב המנדיבולרי. מרופא השיניים הבנתי שהשן עדין לא השתרשה לגמרי - דבר המשמש גם כן גורם בעייתי למיטב זיכרוני.. כרגע אני בהתלבטות אם לנתח או לא. מצד אחד הכאבים פחתו(אולי פסיכולוגית מהחששות שבניתוח ;) ) מצד שני רופא השיניים אמר שלא כדאי שהשן תדחוף ותפגע בשיניים שבקרבתה.. הוא אמר גם שיכולה להיווצר צ'יסטה באזור ולכן הוא כן ממליץ לעקור. חשוב לציין שאין לי דלקת באזור ושהכאבים מופיעים ונעלמים ללא שימוש במשככי כאבים... האם מומלץ לעקור? מה השיקולים שיש לקחת בחשבון לפני החלטה? תודה רבה!

25/01/2012 | 12:55 | מאת: ד"ר שלמה ברק

שלום רב השיקול אם לעקור את השן תלוי בסיכון הפגיעה בעצב. ההחלטה צריכה להיות על ידי מומחה לפה ולסת לאחר ביצוע צילומי סי טי של השן והלסת. בברכה\ דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים