השתלת שיניים לאחר עקירה,,,

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

22/01/2012 | 19:45 | מאת: מירה המתלבטת.

לאחר עקירת כול השיניים בלסת העליונה , הציעו לי לשתול 6 -8 שתלים בשיטת השתלה ביום אחד. בבקשה 2 שאלות: האם השיטה המהירה של השתלה ביום אחד ,מומלצת, הם היא תחזיק לטווח של עשור אחד לפחות? כמובן בטיפול שוטף של שיננית כנדרש. או האם לדעתך כמומחה להשתלות, יתכן ומומלצת ההשתלה הכירוגית הישנה עם חשיפת חניכיים,ותקופת ההחלמה הממושכת ? והשאלה 2: - כמה זמן לוקח לעצם להיספג ,בחניכיים בגלל העקירה, בינתיים חלפו להם 8 חודשים , מיום העקירה של כול השיניים בלסת העליונה. (אם זה חשוב לציין גיל, אז אני בגיל 60), וטרם התחלתי לטפל בנושא ההשתלה,בשל אי-וודאות בשיטות השונות. כול אחד ממליץ לי שיטת השתלה אחרת ,וזה מבלבל מאוד להחליט. יש לי מספיק עצם בלסת, על פי בדיקת הצילומים שערכתי. אשמח לקבל תשובות ל-2 שאלתיי הנ"ל, בתודה מראש, ויישר כוח על הפורום המועיל, מירה המתלבטת.

25/01/2012 | 12:50 | מאת: ד"ר שלמה ברק

שלום רב 8 חודשים אחרי העקירות זה זמן מספק לביצוע השתלות. ככלל עדיף לבצע שתלים ולחכות מספר חודשים לקליטתם לפני השיקום. בשיטה זו אחוזי ההצלחה גבוהים יותר. בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים