הקשר בין אקטונל ונמק בלסת

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

26/12/2011 | 14:30 | מאת: מיה

שלום רב, אני בת 65. במשך 6 שנים לקחתי פוסאלאן. אחרי כן עברתי לאקטונל - 4 שנים. לפני 10 חודשים אמרו לי לעשות הפסקה מוחלטת. ועכשיו העבירו אותי לטיפול באוויסטה. האם יש מחקר שבדקו בו כמה זמן מומלץ לחכות אחרי טיפול אינטנסיבי כזה על מנת לבצע עקירה והשתלה? עלי לציין שהטיפול אסתטי בלבד. אין דחיפות כלל. חשוב לי להיות רגועה כי מדובר בעקירה ושלוש השתלות. מה לגבי אוויסטה? אלו בדיקות יש לערוך לפני שמתחילים בתהליך? תודה, מיה

03/01/2012 | 13:12 | מאת: ד"ר שלמה ברק

מיה שלום כל תרופה ממשפחת הביספוספונטים שנלקחת קבוע עלולה לגרום לנמק של הלסת בעקבות טיפול כירורגי -עקירות/השתלות וכד' מציע שתתיעצי עם הרופא המטפל\ בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים