חושש שהשתלת עצם לא הצליחה.

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

25/11/2011 | 19:33 | מאת: רפי

אני בן 50 לא מעשן לפני חודש ושבוע עברתי השתלת עצם בלסת תחתונה צד ימין במקום של שן שנייה ושלישית מהסוף. קדם להשתלת העצם , טיפול של השתלת קפסולה למשך 50 יום כדי לתת יותר רקמה לכסות את ההשתלה . היות והיה חסר יותר עצם נעשה הטיפול בעזרת רשת טיטניום וברגים. החשש שלי שהשתלה לא הצליחה כי לאחר חודש ושבוע יש נקודה שמסרבת להיסגר ומשם ניראה משהו לבן ,ובנוסף מידי פעם ניפלטים לחלל הפה כמה גרגרי עצם בודדים וגם יש נפיחות. א. לאחר כמה זמן ניתן לראות אם ההשתלה אכן הצליחה בצילום. ב. האם יכול להיות שבחלק התחתון ההשתלה הצליחה ובחלק העליון לא הצליח. ג. אם ההשתלה לא מצליחה האם מרפאת השיניים אמורה לתת על חשבונם השתלה נוספת . אני רוצה לציין שפניתי לרופא המבצע לאחר שלושה שבועות לבקורת בגלל כאבים ופיחות הוא בדק ואמר לשים ג'ל. בברכה :רפי

27/11/2011 | 19:59 | מאת: ד"ר שלמה ברק

רפי שלום לצורך תשובה על שאלותייך מומלץ כי תבדק קלינית ורנטגנית על ידי מומחה לפה ולסת השאלות מורכבות וכך התשובות בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים