בעיות במפרק הלסת...

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

09/11/2011 | 20:34 | מאת: ניר

שלום רב. מזה למעלה מחודש שאני סובל מכאבי ראש,שמקורם בצד שמאל,סוג של כאב אוזניים עם תחושה של לחץ פנימי מתוך האוזן. אחרי ניסיון לאבחן בעיות אוזניים ע"י אא"ג,ולאחר שביצעתי צילום רנטגן+בדיקת שמיעה,התוצאות חזרו תקינות,ונשללה אפשרות של סינוסיטיס/בעיה באוזן. ניגשתי לרופא שיניים במטרה לנסות לאבחן בעיה בלסת שיכולה לגרום לכאבים הנ"ל,והופנתי ע"י רופא השיניים שלי לרופא מומחה בתחום הפה והלסת,ד"ר בכר... קבעתי אליו תור באופן פרטי,וע"י בדיקה ויזואלית של תנועת הלסת ובדיקת מישוש הוא קבע שיש לי בעיה במפרק הלסת,כאשר המפרק הימני נע בצורה תקינה וחלקה,וצד שמאל "תקוע" ולא נע בצורה חלקה,כמו כן יש לציין שבזמן שאני אוכל יש לי "קליקים" מהלסת. הד"ר קבע שבגלל הבעיה בלסת,נוצרה כנראה גם דלקת באזור האוזן,והיא זאת שגורמת לי לכאבים באוזן. המצב כיום הוא כזה,אני סובל מכאבי ראש מאוד חזקים,גם באזור הימני של הראש,הקליקים הולכים וגוברים,והאוזן השמאלית מרגישה "סתומה". א.מה עליי לעשות על מנת לטפל בבעיה בהקדם האפשרי (הד"ר מבקש שהתחיל אצלו סדרה של טיפולים של תרגילי לסת+גלי הלם,אבל מפגש אצלו יקר מאוד עבורי). ב.אם אכן יש דלקת,למה לא קיבלתי טיפול אנטי דלקתי. ג.האם הבעייה פתירה? או שזה מסוג הדברים שצריך ללמוד לחיות איתם. אשמח לתשובה,ניר.

10/11/2011 | 19:42 | מאת: ד"ר שלמה ברק

ניר שלום הטיפול המקובל בבעיות פרקי לסת: טיפול פיזיוטרפי-מוביליזציות,אולטרה סאונד וחימום עמוק. תרגילי פתיחת פה בחימום מקומי בבית, תרופות לא סטרואידיות אנטי דלקתיות. סד לילה לשיניים. כל רופא מומחה לפה ולסת לאחר בדיקה קלינית ורנטגנית יבחר את הטיפול המתאים למצבך בברכה דר' שלמה ברק

10/11/2011 | 20:23 | מאת: ניר

לאחר פגישה שהייתה לי עם אותו כירופרקט (ד"ר בכר),לא הופנתי לשום צילום,לא קיבלתי תרגילים ביתיים,ולא קיבלתי כדורים לטיפול בדלקת. ברצוני לדעת מה הוא סוג הצילום עליי לבצע על מנת לעזור באבחון הבעיה,והאם יש לי אפשרות להגיע אלייך לבדיקה בהלל יפה דרך הפנייה של שירותיי בריאות כללית. תודה רבה. ניר.

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים