גשר במקום שתל במקום של חוסר עצם

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

13/10/2011 | 01:44 | מאת: מיכל

בת 36,לפני מס' ימים עברתי הוצאת 2 שתלים משיניים קדמיות עקב דלקת חמורה שגרמה לאובדן עצם רב.במהלך הטיפול נוקתה הדלקת ובוצעה השתלת עצם מלאכותית (שלב ראשון מתוך כמה שלבים ככל הנראה בהמשך השתלה נוספת ממקור עצמי - מהלסת התחתונה). כיום עם גשר זמני "סנפאון סמייל" שנורא לא נוח ולא ממש אסטתי. ברצוני להחליפו בגשר קבוע לשיניים שחסרונו המובהק השחזת שיניים בריאות. הכירורגית שטיפלה בי מתנגדת לזאת מאוד וממליצה לאחר שיקום העצם ביצוע שתלים וכתרים.התהליך ארוך מאוד יקר ומתיש ונטיית ליבי היא לעשות גשר "ולגמור עם הסיפור". קראתי באינטרנט כי ייתכן מצב בגשר של אטרופיה בלתי נמנעת (התנוונות עצם הלסת) האם ייתכן? האם יש לכך פיתרון? האם אני באמת מכניסה עצמי לצרה גדולה יותר? אודה מאוד לתשובתכם נורא חשוב לי האסטתיקה וכיום עם הסנפאון זה לא נותן לי פתרון הולם ונורא רוצה לעשות גשר שנותן מענה די מושלם, אך מצד שני איני רוצה להסתבך יותר מבקשת מאוד תשובתכם

14/10/2011 | 19:33 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שבת שלום ברפואת שיניים תמיד ישנם מספר פתרונות לכל בעיה ואל הרופא המטפל להציג לך את כל האופציות הטיפוליות יתרונות וחסרונות. אל לך להכנע "ללחץ" של הכירורגית אלא לקחת חוות דעת שניה ואז לשקול ולקבל החלטה כאשר כל הנתונים בידייך. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים