אובדת עצות...

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

05/10/2011 | 09:53 | מאת: עינת

הבן שלי, בן 10, עבר חבלה רצינית בלסת העליונה. כתוצאה מכך, נשברה הלסת, והשן הקדמית הקבועה(שן 11) נעקרה ממקומה ולא נמצאה. לאחר שהוסרו התפרים מהלסת, הוסבר לנו שיהיה אפשר לעשות לו שתל רק אחרי גיל 18, כך שעד אז, במשך 8 שנים, הוא יצטרך "שומר מקום" וגם ויזואלית- שיראה נורמלי... הציעו לנו "פליפר". אנחנו כבר בפליפר השלישי שלנו תוך חודשיים, כי הוא כל הזמן נופל/ לא נוח לו וכו'... רופאים אחרים המליצו לנוט לעשות גשר מרילנד, או מרילנד גרדיה. הרופא שעושה לו את הפליפר מתנגד לכך, ואומר שלא מומלץ לעשות את זה כי זה מקבע את הלסת, שצריכה עדיין לגדול. 2 הרופאים שהמליצו לי כן לעשות את הגרדיה (כך שהשן לא תיפול, ושהוא לא יצטרך להוציא אותה כל פעם שנכנס לבריכה או שהולך לישון...)אמרו שזה שטויות... אינני יודעת מה לעשות. נראה לי שכל אחד מושך לכיוון אחר, ואני לא בטוחה שהאינטרס של בני עומד מול עיניהם... אני יודעת שהבן שלי סובל, ושהוא הפך למושא ללעג מול שאר הילדים היות והוא הולך ללא שן קידמית.. אולי תצליחו להאיר את עיני, ולתת לי עצה אוביקטיבית? נכון לעכשיו השקענו כ 2000 ש"ח בפליפר וולפלסט...כדי שלפחות תהיה לו שן... אודה על כל תגובה! שנה טובה עינת

06/10/2011 | 11:11 | מאת: ד"ר שלמה ברק

עינת שלום בגיל 10 שיקום זמני לשן קדמית הינו באמצעות פליפר היות והלסת גודלת כל הזמן. מנסיוננו הילדים מסתגלים היטב לפליפר אם הוא מבוצע בצורה מדויקת על ידי טכנאי שיניים מיומן בברכה דר' שלמה ברק

06/10/2011 | 12:25 | מאת: עינת

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים