צילומי שיניים

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

07/09/2011 | 06:59 | מאת: לולה

לקראת השתלה של שן עברתי לאחרונה סדרת צילומים בודדים שכיסתה את כל הפה. בצילומים נעשה שימוש במתקן פלסטי שחלקו מוכנס לפה ונתפס ע"י הלסתות וחלקו השני מחוץ לפה. בחלק הפנימי מוחזק הפילם ובחיצונייש מעין כוונת עגולה שלתוכה מכניס טכנאי הצילום את קצה מכשיר הרנטגן. שאלותי: 1. האם מקובל להשתמש במתקן פלסטי כזה? 2. מהו השם המקצועי של סדרת צילומים זאת ? האם זה נחשב לצילום פנורמי? 3. האם מעבדת הצילום אמורה להשתמש לכל מטופל במתקן פלסטי חדש מהאריזה מטעמי הגיינה וחיטוי (כי קשה לחטא פלסטיק) ? 4. האם יש סיבה רפואית לערוך סדרת צילומים שלמה כשנאמר לרופא שהכוונה היא לבצע אצלו השתלה אחת בלבד, או שמא הדבר נעשה כדי שניתן יהיה להציע למטופל טיפולים נוספים ?

10/09/2011 | 21:48 | מאת: ד"ר שלמה ברק

לולה שלום לקראת השתלות מקובל לבצע צילום רנטגן פנורמי ו/או סי טי. הצילומים שאת מתארת הינם סטטוס שיניים שאינם מתאימים להשתלה.תפקיד מתקן הפלסטי לאחיזת הפילם הוא רב שימושי ועליו לעבור חיטוי וסאריליזציה בין המתרפאים בברכה דר' שלמה ברק

14/09/2011 | 09:25 | מאת: קיטי

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים