בעיית שיני בינה קלועות.

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

05/09/2011 | 19:00 | מאת: טל

אני בת 42. 3 מתוך 4 שיני הבינה שלי לא צמחו. התחתונות בקעו כלומר חשופות אבל קלועות (כנראה ע"י השיניים שלידן - לפי רופאי שיניים שבדקו) בשיניים אלו יש כיסים שכל הזמן מזדהמים למרות שאני שומרת על נקיון ומגיעה לכל המקומות בצחצוח. הפחד שלי הוא שעקירה כירורגית היא מפחידה כשלעצמה ובנוסף יש סיכוי לפגיעה בעצב הפנים. נכון לעכשיו יש לי נפיחות בצד שמאל בשן תחתונה וכואב לי לפתוח את הפה. האם תרופות נוגדות דלקת זה טוב למקרה זה? אולי רק אנטיביוטיקה? מה עושים? זה מייאש

10/09/2011 | 21:41 | מאת: ד"ר שלמה ברק

טל שלום בעיות של זיהומים חוזרים בשיני בינה כלואות נפתרות לאחר עקירתן. ישנם מקרים שכליאת השן חלקית וחניכיים מכסות חלק מהכותרת וזיהום חודר בין החניכיים לשן ואז ניתן לחתוך את החניכיים באמצעות קרן לייזר דבר שעוזר בחלק מהמקרים בברכה דר' שלמה ברק

11/09/2011 | 15:46 | מאת: טל

תודה על תשובתך. מה לדעתך צריך לעשות כדי לדעת בדיוק אם לעקור או לא והאם לייזר הוא השיטה הטובה ביותר למצב זה. מה ניתן לעשות בלייזר? טיפול בחניכיים בלבד או מעבר לזה? אודה לך אם תכוון אותי לאן לפנות? האם דרך קופ"ח? האם לפנות למרפאת פה ולסת או קודם למרפאת שיניים רגילה? איפה מבצעים טיפולים בלייזר? אני מאזור נתניה.

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים