שתלים דנטליים

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

23/07/2011 | 00:02 | מאת: שמעון

אני מתכנן בעתיד לעבור השתלה ובודק אופציות. אני מעוניין באופציה של 4 שתלים וגשר. מכל מה ששמעתי עד כה יש אופציה של 4 שתלים שמודבקות אליהם שיניים. שמעתי ממכר שיש גם אופציה ל4 שתלים שעליהם "גשר שתלים" נשלף. לא הצלחתי למצוא על כך מידע. האם קיימת אופציה כזו ואם כן, כיצד מחוזק הגשר? כיצד הוא נשלף? כמו כן, במצב של גשר קבוע, כיצד מקובעות השיניים ללסת אם יש שתל לתוך העצם רק ב4 מקומות? בתודה רבה, שמעון

30/07/2011 | 11:29 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שלום רב שיקום על גבי שתלים הנו נושא נרחב מאד. בקצרה בדרך כלל גשר שנתמך על גבי שתלים ובנוי מחרסינה ומתכת דורש 8-10 שתלים בלסת. קיימת אופיה לבצע תותבת נתמכת על גבי שתלים בעזרת 4 שתלים. התותבת עשויה אקריל. התותבת יכולה להיות מחוברת לשתלים בעזרת מחברים כדוריים, דולדר בר-פס מתכת עבה עליו יושבת התותבת או מחוברת לשתלים בהברגה. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים