חיתוך פרנום לילדה בגיל 7

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

11/07/2011 | 09:11 | מאת: לימור

ביתי בת 7, אנו דואגים לביקורות וטיפולים על פי צורך אצל רופא השיניים. בגיל שנה לראשונה היתה אצל רופא שיניים עקב נפילה וחבלה בשן קידמית עליונה. מאז עברה איטום חריצים ב4 טוחנות. עקירה אחת וסתימה אחת. אתמול היינו אצל הרופא שיניים לביקורת לאחר העקירה והסתימה שעברה לפני חצי שנה. אציין כי 6 שיני חלב נפלו והתחלפו, ויש לה רווח בין השיניים הקדמיות העליונות ולכן אתמול שאלתי את הרופא על כך אמר שלרב השיניים הקבועות שיוצאות (הניבים) בהמשך סוגרות את הרווח אבל אז הסתכל ולראשונה ראיתי כי הפרנום, ממש מתחיל מהחניכיים בקו השן ולכן אמר שזה כנראה גורם לרווח ולא בטוח ייסגר הרווח בהמשך. המליץ להתייעץ עם כירורג (פה ולסת שמגיע למרפאת השיניים) כדי לשקול חיתוך שלו, גם הסתכל מתחת ללשון וגם שם נראה שונה, עד היום לא שמנו לב לזה (טיפת חלב כתינוקת, רופאה מטפלת וכן רופאי השיניים) עד היום לא נתקלנו בזה ולא הרגשנו שמפריע או גורם לאיזה קושי. מה ההליך של החיתוך/ ההחלמה / אודה לפרטים בנושא תודה

17/07/2011 | 13:35 | מאת: ד"ר שלמה ברק

לימור שלום. פרנום בוקלי שמחובר נמוך בחניכיים עלול לגרום למרווח בין השיניים ולכן מומלץ לחותכו. מומלץ ורצוי לבצע את הפעולה באמצעות קרן לייזר שהרי אז אין כאב ו/או נפיחות לאחר הפעולה ואין צורך בתפרים. במקרה זה הפעולה נמשכך שניות ספורות בברכה דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים