שתל

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

10/07/2011 | 22:27 | מאת: גלי

שלום רב, ד"ר שלמה ברק, ברצוני לשאול 2 שאלות: 1. מתי משתלים שתל האם מיד לאחר עקירה ואו לאחר תקופה זמן?! 2. האם לאחר טיפול שורש נגרם נזק סדק בשן טוחנת מס' 6 תחתונה שאלתי האם הצורך בעקירת השן בכל מקרה ואו האם ניתן לעשות כתר על חלק יחסי של השן? בתודה מראש גלי

17/07/2011 | 13:33 | מאת: ד"ר שלמה ברק

גלי שלום. סדק בשורש מחייב עקירה ישנם מקרים שניתן לשמר מחציצ מהשן(שורש אחד) תלוי בשיקול הרפואי. לגבי שתלים ניתן לבצע השתלה מיידית לאחר עקירת שן ללא צורך בתקופת המתנה כאשר אין דלקת בעצם בברכה \ דר' שלמה ברק

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים