ניתוח בלוטות רוק צרות

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

04/05/2011 | 23:34 | מאת: מירב

אובחנתי ע"י מומחה אא"ג כמי שיש לה הצרות בבלוטות הרוק (צד שמאל של הלסת). בממוצע אחת לחודש הבלוטות מתנפחות בזמן אכילה, מה שיוצר נפיחות חיצונית של הפנים. אין כאבים מיוחדים למעט נפיחות צד שמאל של הפנים שחולפת אחרי מס' שעות. עברתי USבלוטות רוק שממצאיו:"בלוטות רוק תת לסתיות ובנות האוזן בודל ומרקם תקינים; בצוואר הודגמו שרשרות של בלוטות לימפה בגודל 1.6*0.4 ס"מ, תקינות סונוגרפית". כמו כן עברתי ספירת דם. אני צריכה לעבור ניתוח בהרדמה מקומית, והבנתי שמדובר בהליך לא מסובך ובכל זאת דורש אשפוז יום. הייתי שמחה למעט פרטים על הפרוצדורה, ומה הסיכונים, אם יש.

06/05/2011 | 19:16 | מאת: ד"ר אורי בלנק

איזה סוג של ניתוח את אמורה לעבור?

07/05/2011 | 22:36 | מאת: מירב

אנדוסקופיה של בלוטות הרוק שהפכו לצרות יותר (אולי הצטברות אבנים בבלוטות, לא בטוחה)

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים