כאב מתחת ללשון

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

12/04/2011 | 12:30 | מאת: אסתי

שלום רב, מזה כשבועיים כואב וצורב לי מתחת ללשוןבצד ימין. בלוטת הרוק שלי התנפחה וקיבלתי אנטיביוטיקה. סיימתי עם האנטיביוטיקה והכאב לא מפסיק, למרות שהבלוטה התכווצה, בנוסף יש לי כאבים שבאים והולכים בגרון בצד הבעייתי. גם רופא המשפחה(פגשתי שניים) וגם אאג לא מצאו שום דבר בחלל הפה ולא מתחת ללשון. אחד הרופאים אמר לי להבדק אצל רופא שיניים. ואאג שלח אותי לעשות אולטראסאונד בלוטת המגן .צריך לציין שאני מעשנת.ושאני בתת פעילות בלוטת המגן-מקבלת אלטרוקסין אני בחרדות מאחר וכל הקישורים באנטרננט מצביעים על סרטן בחלל הפה. גם האולטראסאונד רק בעוד חודש. מבחינת בלוטת המגן אני מאוזנת.מה זה יכול להיות? אשמח לתשובה בהקדם.

12/04/2011 | 23:32 | מאת: ד"ר אורי בלנק

ערב טוב התיאור שלך מרמז על דלקת בבלוטת הרוק התת ליסתית. הבירור אכן כולל הדמיה מתאימה שהיא US של רצפת הפה. גשי למחלקת פה ולסתות לבדיקה ואבחון. רפואה שלמה

24/04/2011 | 15:43 | מאת: אסתי

תודה רבה שחזרת אליי. בהמשך לתגובתך, אני קצת מבולבלת. עשיתי את האולטראסונד, אך משום מה אאג שלח אותי לעשות אולטראסאונד של בלוטת הלימפה ובלוטת המגןלמרות שהוא בעצמו טען שהבלוטת הרוק שלי מוגדלת. התשובה היתה תקינה. למרות שהרופא לא ביקש, אני ביקשתי מהטכנאית לבדוק את בלוטת הרוק שנראית מוגדלת בעין והטכנאית אמרה שהיא לא מוגדלת. כמובן שמאוד נרגעתי ומאז כמעט והצטמקה לחלוטין, אבל עדיין יש לי תחושה מוזרה באזור הזה. כאילו משהו מושך, משהו קיים שאין לי הסבר עליו, תחושה של כבדות בצד הימני של הלסת ומדי פעם צריבה מתחת ללשון. אני לא יודעת אם אני מדמיינת בגלל חרדות אבל בהנחה ובאמת היתה לי דלקת של בלוטת הרוק כמה זמן עד שזה נעלם לחלוטין -התחושות המוזרות הללו וממי מבקשים לעשות אולטראסאונד של רצפת הפה. אני במאוחדת וממה שראיתי אין כזה דבר מומחה פה ולסת.האם רופא שיניים יכול לעשות את העבודה? תודה מקרב לב וחג שמח

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים