שן בינה כלואה בציסטה - ללא ביטוי קליני

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

19/07/2010 | 00:12 | מאת: שרי

ד"ר בלנק שלום רב, ידוע לי למעלה מ-5 שנים על שן בינה כלואה. בצילום פנורמי לפני שנה זוהתה ציסטה בחלל השן הכלואה. לגמרי לא מהתרשלות; לבד מחסום הפחד, קיימת בעיה כלכלית. אני מתקשה להשלים עם העובדה מדוע מוטל על החולה לשאת בהוצאות הניתוח הנ"ל (בסך אלפי שקלים), בעוד מדובר בממצא כירורגי המעמיד את החולה בסיכון גבוה אלמלא הניתוח משיקולים כירורגיים. לא מדובר בטיפול מטעמים אסתטיים, כי אם נטו רפואיים בפרט בהימצאות ציסטה המכרסמת להוי ידיעתך את עצם הלסת באזור השן הכלואה. תקן אותי ד"ר בלנק שמא ידוע לך על נוהל כיסוי הוצאות אחר של הניתוח - במימון הקופה? בריגשי תודה שרי

19/07/2010 | 00:40 | מאת: ד"ר אורי בלנק

שרי ערב טוב הצדק עימך וקימים עיוותים רבים בכיסוי הביטוחי הקרוי סל בריאות. ציסטות ונגעים הורסים עצם כן כלולים בסל הבריאות ועם הוצאת הציסטה נעשית במסגרת הרדמה כללית אזי לא תחוייבי בעלות העקירה. קשה לתת תשובה מוסמכת ללא בדיקה קלינית וצילום אולם ברוב מחלקות הפה ולסת תוכלי לקבל מענה לבעיה. אם תרצי אשמך לסייע לך במסגרת המחלקה בהלל יפה רפואה שלמה

19/07/2010 | 09:45 | מאת: שרי

ד"ר בלנק בוקר טוב לכבוד הוא לי והוקרה על התמקדותך האישית והמקצועית בכל שאלה ובעיה בפורום בצורה מקיפה, נכונותך לסייע באופן אישי, במסגרת כירורגיית פה ולסת בהלל יפה. יישר כוח על שיתוף הפעולה והאמפטיה שרי

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים