שריר המלעס או בלוטות הרוק ?!

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

09/02/2019 | 16:57 | מאת: שריר המלעס או בלוטות הרוק ?

מזה שנים רבות ששמתי לב שקצה הלסת התחתונה בצד ימין נפוח או בולט (תלוי איך מגדירים זאת) לעומת צד שמאל בצד שמאל בלסת התחתונה חסרות לי 2 שיניים מזה מספר שנים. האבחנה קיימת מלפני העקירות. צילום סיטי של הלסת התחתונה שנעשה למטרת השתלים בכלל אובחן על ידי רופא אחד ולא ציין משהו חריג גם לאחר מכן שביקשתי שיביטו שוב בצילומי סיטי הם אמרו שהכל בסדר. הרופא השני שהעלתי בפניו את המראה הלא אסתטי מהתחלה עוד אבחן צילום פנורמי שעשה לי במקום ולטענתם הלסתות במצב בסדר גמור לכן העלתי את ההשערה שה"נפיחות" המדוברת היא או בשריר המלעס או בבלוטות הרוק אציין ואגיד שנהגתי לפחות מרגע העקירות עד היום ללעוס בצד ימין. אשמח לאבחנה וייעוץ מה לעשות ואיך אוכל להבין את חוסר הסימטריות הזה ?

שלום רב אין אפשרות לאבחן או ליעץ לפי הסיפור. יכולות להיות כמה סיבות לאסימטריה. צריך בדיקה מסודרת אצל כרורג פה ולסת עם הצילומים הקיימים. בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים