שתלים בזאלים ושלל שאלות רציניות מאוד

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

05/02/2019 | 21:34 | מאת: שתלים בזאלים ועוד.

1. למיטב הבנתי אין שום חסרונות לשתלים הבזאלים אז מדוע הם לא מוצעים עדיין ברוב מרפאות השיניים ? ואם יש חסרונות אשמח לדעת. 2. האם יכול לקרות מצב לטווח הארוך שהעצב יכול לנוע ולפגוע בצורה כזאת או אחרת בשתלים הבזאלים ובכלל בשתלים הרגילים ? 3. האם השתלת עצם יכולה לשנות את מראה החניכיים או/ ו מראה הפנים ? 4. במידה וצריך לעבור ניתוח אורטוגנטי לתיקון עיוות לסת, קיימת עדיין אפשרות להשתיל שתלים בזאלים ? כי כאמור מדובר בלסת הבזאלית שעוברת את התיקון בניתוח (משתייך לחסרונות השתלים במידה והם קיימים) 5. האם אפשר לשחזר חניכיים באופן מושלם ותקין לאחר נסיגה חריפה מאוד וגם "לעצב" את החניכיים במראה טבעי ולא מנותח כפי שנראה בהמון לקוחות שעשו זאת ? 6. האם ייתכן מצב שבו שורש השן לא יושבת בחניכיים או בעצם בצורה תקינה, לדוגמא מסובבת או אלכסונית ויש אפשרות או צורך ומשמעות ליישור שלהם על ידי גשר או טיפול אורטודנטי כלשהו ? או שכל עוד שורש השן יושבת היטב ובמצב בריא אין לכך משמעות באיזה צורה היא יושבת בחניכיים / בעצם ? 7. אם המראה הכולל של הפנים נראה סימטרי כולל השפתיים וכו'. אך אני צריך לעבור יישור שיניים. היישור יכול להשפיע לרעה על המראה האסתטי בגלל השינוי שיהיה ?! 8. במידה וכל השיניים והמנשך והחניכיים והלסתות יעברו טיפול ויגיעו לשלמותם כפי שצריכים להיות באופן תקין ובריא אך משהו בעובי הרקמות או בעור ישתנה גם אך לרעה, האם אצטרך להתחיל טיפולים אסתטים כבר בתחום הפלסטי ?! קרו מקרים שכאלה ?

שלום רב, מצטער אבל יש כאן סלט של שאלות. לא ברור לי מהמטרה. מקווה שאתה לא צריך לעבור את כל הטיפולים אליהן אתה מדבר. אם יש לך שאלה אחת ספציפית נשמח לענות, אבל אי אפשר לעשות התמחות בכמה תחומים בו זמנית במסגרת הפורום. בנוסף ההגדרה של שתלים בזאלים משתנה: תלוי את מי אתה שואל. השיטה לא מקובלת על הכלל ולכן לא מציעים אותה בכל מקום. אין לי ניסיון עם שתלי "דיסק" לדוגמא. בהצלחה

06/02/2019 | 22:58 | מאת: שתלים בזאלים ועוד.

אני גם מקווה שלא אצטרך לעבור את כל הטיפולים הנ"ל אבל אני שואל את כל השאלות הללו כדי לדעת באיזה תהליך להתחיל בכלל.

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים