גרנולומה בין השיניים הטוחנות

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

10/08/2017 | 14:09 | מאת: שלי

שלום רב היתה לי נפיחות בחניכיים והתשובה של הביופסיה היתה שזה גרנלומה. כבר פעמיים הרופא מוריד לי את הגרנלומה וזה חוזר. עקרתי את השן והרופא אמר שהגרנלומה עכשיו תעבור לבד כי השן הרקובה גרמה לגרנלומה. האם זה נכון? והאם נגרנלומה לא יכולה להפוך לנגע סרטני עם הזמן?

שלום רב אם זה הגרנולומה לפי תשובת הביפסיה פעמיים אז זה לא יהפוף לממאיר. במידה וזה אכן נובע מהשן, ברגע שהשן נעקרה הגרנולומה צריכה לחלוף. במידה ולא נעלמת תוך מספר שבועות כדאי להוציא אותה שוב ולשלוח שו לביופסיה בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים