קשר בין אוברג'ט לכושר גופני

דיון מתוך פורום  כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים

06/02/2017 | 10:22 | מאת: צחי

שלום רב, יש אצלי אוברג'ט בלסות כאשר השיניים החותכות של המקסילה יושבות 6ממ מאחורי החותכות של המנדיבולה (8ממ הבדל מהמיקום באידיאלי). הבעיה אצלי היא במקסילה, המנדיבולה יושבת במקום. השאלה היא, האם מצב כזה מקטין את הספיקה של האוויר הנכנסת מהאף ובמצב של מאמץ יכול להוריד את הסטורציה הכללית בגוף? במידה וכן, האם ניתוח להקדמת המקסילה יכול לשפר את המצב? אני שואל כי אני לוחם במילואים ותמיד כשנדרש מאמץ עצים (בעיקר אנארובי כמו ריצה עם משקלים או הסתערויות) אני הרבה יותר איטי יחסית לשאר החברים שלי. נ.ב א. אני לא מצפה לתשובה חד משמעית, רק לבדוק עם הרעיון הזה מופרך או הגיוני. ב. אני כרגע בתהליכים ראשנים לקראת טיפול אורטוכירורגי בנושא, משם אני יודע שהבעיה היא במקסילה, ובמקרה של ניתוח, כנראה, לא יגעו במנדיבולה.

שלום רב, אין לי דרך לדעת האם הנתונים שאתה מוסר לי הם נכונים ולא יכול לתת תשובה בלי לבדוק אותך. כעקרון האוויר יכול להכנס מהפה ולא יוריד סטורציה בגלל חסימת אף. יש המון סיבות לכך שתיהיה איטי במצב של מאמץ. במידה ומדברים על בעיה נשימתית שמורידה סטורציה לרוב מדוב על מצב של שינה במה שנקרא תסמונת של דום נשימה. לצורך אבחון יש צורך בבדיקה במעבדת שינה. מצטער אבל לא יכול לתת תשובה רצינית בגלל חוסר נתונים בהצלחה

12/02/2017 | 08:02 | מאת: צחי

אני אמקד את השאלה: האם ניתוח להקדמת המקסילה יביא למצב שהאוויר מהאף יכנס יותר בקלות? (כי, למעשה, גם החיך מתקדם ואז נוצר חלל אף גדול יותר באזור) תודה

מנהל פורום כירורגיית פה ולסת והשתלות שיניים