COPD ללא עישון

דיון מתוך פורום  שיקום נשימתי

28/09/2010 | 12:50 | מאת: ענת

שלום רב אני אשה בת 57 וב-17 השנים האחרונות סבלתי מאסטמה (שהייתה מאוזנת לחלוטין באמצעות סרטייד) שהתפתחה בשנתיים האחרונות ל-COPD עם שינויים אינטרסטיציאליים בריאות. מעולם לא עישנתי, ותמיד שמרתי על תזונה מאוזנת מלווה בהתעמלות וריקודים.משקלי היה נמוך עד תקין. האסטמה איננה נגרמת מבסיס אלרגי, רמת הנוגדנים שלי נמוכה והאאוזונופילים בדם תקינים. בשנה האחרונה עלו הנויטרופילים בבדיקות הדם מעל הנורמה והלימפוציטים נמוכים (מעט מתחת לגבול התחתון). בכיח מגורה נמצאה ניוטרופיליה ואאזונופיליה. ללא קשר לאבחון המחלה הטיפול זהה- מרחיבי סימפונות אם בסרטייד, פורדיל או ספיריבה ונוגדי דלקת שהם נגזרות שונות של קורטיזון. כיום השילוב הזה אינו עובד (הספיריבה מעולם לא עבדה אך לא ניסיתי אותה מעבר לחודש וחצי)והנשימה שלי מדרדרת במהירות. האם קיימת גישה נוספת לטיפול ב-COPD מהמקור שתארתי? בברכה ענת

לענת שלום היות ואסטמה כן יכולה להתפתח ל COPD הרי יש הסבר למצבך. לדעתי בנוסף לתרופות את צריכה לעשות שיקום נשימתי במידה ואת רוצה לדעת על כך יותר פרטים תיצרי קשר ל 4266499 052 דר דיצה גרוס

מנהל פורום שיקום נשימתי