שמן אתרי אורן

דיון מתוך פורום  ארומתרפיה ורוקחות טבעית

25/08/2010 | 12:51 | מאת: עידן פ

שמן אתרי של אורן יכול להיות מזוקק מסוגים שונים ורבים. אני מבין כי אורן האשוח (pinus sylvestris) הוא האיכותי ביותר. האם אין שימוש בשמן של אורן ישראלי? למה לא ניתן למצוא שמן גם של אורן ברוטיה pinus brutia, או אורן ירושלמי Pinus halepensis? עד כמה יכול להיות ההבדל בין השמנים?

25/08/2010 | 23:53 | מאת: גליה קרפול

הי עידן, אורן האשוח מאוד נפוץ בזיקוק מכיוון שהוא נחשב לא מאוד מגרה את העור או רעיל. ישנם סוגים של אורן שהם רעילים או יוצרים גירוי עורי מאסיבי. השוני בתכונות נובע לרוב בגלל שוני במינונים של והיחסים בין החומרים הכימיים הפעילים שבהם. ישנם סוגים רבים של אורנים שמפיקים מהם טרפנטין. לגבי האורן הנפוץ בארץ, איני יודעת מהוא מינון החומרים הפעילים שבו ומדוע לא מזקקים אותו. ההבדל בין האורנים יכול להיות משמעותי מבחינת רעילות או רגישות עורית.

26/08/2010 | 20:11 | מאת: עידן פ

אני מכיר היטב את סוגי האורן הרעילים הקיימים שידועים כיום. מבחינת גירוי עור כזה או אחר, והיחס בין החומרים אינני יודע לגבי האורן הירושלמי או אורן ברוטיה המצויים ביערות ישראל. אני מגיש בקרוב אנליזות של שני סוגי האורן לבדיקת ארומתרפיסט מומחה כדי לבחון את איכות השמנים.

מנהל פורום ארומתרפיה ורוקחות טבעית