חומצה היאלורונית

דיון מתוך פורום  ארומתרפיה ורוקחות טבעית

06/07/2010 | 12:38 | מאת: דניאל

שלום ראיתי בהמון קרמים טבעיים חומצה היאלורונית ,או חומצה רטינואית שאלתי היא: 1. האם החומצה ההיאלורונית עשוייה מחומרים טבעיים? 2. האם יש תחליף צמחי לחומצה ההיאלורונית ? 3.האם היא מיוצרת גם בצורת קפסולות (ללא הקרם)? 4. האם ניתן למצוא חומצה רטינואית (נגזרת ויטמין A ) גם בשמן דקל לדוגמא.

15/07/2010 | 12:37 | מאת: גליה קרפול

רטינול ובטא-קרוטן ניתן להשיג ללא מרשם רפואי, לבד או בתכשירים רבים של ויטמינים ומינרלים. חומצה רטינואית, אטרטינאט, טרטינואין ואיזוטרטינואין הם נגזרות של ויטמין A וניתן להשיגם רק על-פי מרשם רפואי לטיפול בבעיות עור. ויטמין A טבעי נמצא בכבד, שמן דגים, ביצים, חלב ומוצריו, תפוזים, ירקות ופירות צהובים (גזר, משמש ואפרסק) וירקות בעלי עלים ירוקים כהים (תרד, ברוקולי) ובשמן דקל. חומצה היילורונית הינה לחותן מצוין, עם יכולת לקשור מים עד פי מאות ממשקלה. היא מולקולה ענקית שאיננה מסוגלת לחדור לעור במריחה חיצונית. אולם היא חיונית בקרמים כחומר התורם לשמירת הלחות. ריכוז מתאים שלה יקנה לקרם מירקם נעים ותפקוד משופר בשמירת לחות העור. הקטנת המולקולה של החומצה ההיילורונית מאפשרת פעולה משופרת של החומר, הוא משתלב טוב יותר במרקם העור ומתפקד יותר טוב כלחותן. ניתן לרכוש חומר זה בבקבוק כנוזל.

30/12/2010 | 10:41 | מאת: לילך

היכן ניתן להשיג את נוזל החומצה האילורונית? האם ניתן לרכוש קפסולות של החומצה ולמרוח על העור? בתודה,

מנהל פורום ארומתרפיה ורוקחות טבעית