שמניים אתריים חשיפה לשמש כן או לא

דיון מתוך פורום  ארומתרפיה ורוקחות טבעית

17/06/2010 | 18:17 | מאת: ליאת

היי גליה האם קיים סוג של שמן אתרי אנטיבקטריאלי, והאם ניתן להחשף לשמש כאשר משתמשים בשמנים מסוג זה ליאת

17/06/2010 | 21:58 | מאת: גליה קרפול

הי ליאת, כל השמנים האתריים הם מחטאים יוצאים מן הכלל. ישנן כאלו הנלחמים יותר בחיידקים וחלק נלחמים יותר בוירוסים. כל שמן,למעט עץ התה ולבנדר, יש לדלל בשמן צמחי. אם תתני לי יותר פרטים אוכל לעזור יותר במדויק. לגבי חשיפה לשמש- ישנם שמנים פוטוטוקסיים-שמנים המכילים קומרינים שונים המורידים את הגנת העור ועלולים לגרום לכתמים על העור ואף כוויה בחשיפה לקרניים אולטרה סגולות. אנג'ליקה, ברגמוט, לימון, תפוז מר, ורבנה, ליצאה קובבה, עלי הדרים, עשב לימון, מליסה וג'וניפר. בריכוז של פחות מ1% בשמן צמחי (שמן בכבישה קרה- זית, שומשום, שקדים..)נראה שהפוטוסנסטיביות אינה מתרחשת.

מנהל פורום ארומתרפיה ורוקחות טבעית