פורמולה ביתית-נשירת שיער

דיון מתוך פורום  ארומתרפיה ורוקחות טבעית

28/03/2017 | 02:13 | מאת: יניב

שלום רב, אני מעוניין להכין פורמולה ביתית שתורכב משמן קיק, שמן קוקוס וקצת שמן אמו. לשמנים הללו אני מתכוון להוסיף 3 שמנים אתרים- מנטה, רוזמרין ולבנדר. השימוש יהיה כמובן חיצוני על הקרקפת שעה (ואח"כ שטיפה) ארבע חמש פעמים בשבוע רציתי לשאול שני דברים: 1. קראתי מחקר על שמן מנטה שנמצא יעיל לנשירה והצמחת שיער, במחקר מינון שמן המנטה היה 3% משמן המוליך (חוחובה). רציתי לדעת מבחינת בטיחות האם המינון בפורמולה שלי יכול להיות 3% מנטה+3%רוזמרין+3% לבנדר? (9%שמנים אתרים מסך הפורמולה) 2. כמה טיפות זה 1 מ"ל בבקבוקונים הקטנים של השמנים האתרים המוכרים? תודה רבה! יניב

יניב שלום, 3% מכל שמן יהיה סך של 10% שמנים אתרים בתערובת וזה מצוין. מקובל לחשב 20 טיפות כמ"ל אחד. למעשה מ"ל אחד זה בערך 25 טיפות. רחלה

מנהל פורום ארומתרפיה ורוקחות טבעית