מחזור ארוך

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

27/04/2015 | 15:44 | מאת: שולה

אני מנסה להיכנס להריון כחצי שנה. במשך 4 החודשים הראשונים המחזור שלי היה סדיר והיה ביוץ. בשלושת החודשים האחרונים המחזור מתחיל כדימום מועט מאוד בצבע חום כ- 4 ימים ואז כשנראה שהוא מסתיים מתחיל דימום אדום של מחזור כעוד 5-6 ימים. בהוראת הרופא שלי, כשבוע לאחר סיום המחזור ביצעתי בדיקת פרוגסטרון שהראתה תוצאה נמוכה- שלא היה ביוץ, ולאחר עוד שבוע עוד בדיקה שהראתה גם היא תוצאה נמוכה. כעת הוא מציע שאקח כדורים ש"יסדרו אותי" כדבריו ואז אכנס להריון. אני לא מבינה מה קורה כרגע ומה גם שהרופא לא טורח להסביר לי מה המצב וממה הוא נגרם- רק טוען שככל הנראה אין ביוץ.. יש לי כמה שאלות כדי לנסות ולהבין את המצב: 1. על מה הדימום הממושך הזה פתאום יכול להצביע? 2. מדוע ככל הנראה אין ביוץ? 3. מה ניתן לעשות? תודה רבה!

שלום שולה, ניראה שישנה הפרעה הורמונלית כלשהי, סביר זמנית, וההמלצה שלי היא לבדוק בכיוון הזה. אפשרויות אחרות של דימום, זה פוליפ בצוואר הרחם או ברחם ועוד. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה