הפרשות חומות בסוף מחזור

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

19/04/2015 | 01:07 | מאת: קרן

שלום, בעקבות נטילת גלולות, התקצר המחזור שלי ל-4-5 ימים במקום שבוע. הפסקתי גלולות לפני ארבעה חודשים ואורך המחזור נשאר קצר. במשך שלושת החודשים האחרונים אני רואה המון הפרשות חומות-כהות בסוף המחזור. החודש המחזור נמשך יומיים וחצי ולאחריו הפרשות חומות כהות במשך כמה ימים (זה עדיין נמשך). ממה זה יכול להיגרם? האם עלי לחשוש? בנוסף, הבנתי שיש נשים שמקבלות מחזור למרות שהן בהריון. יש סיכוי שזה מצב כזה? תודה מראש!

קרן שלום, לגבי ההפרשות החומות ולכאורה המשך הדימום הווסתי מעבר לרגיל אצלך, יש לבדוק את הגורם לכך. האפשרויות הן: ברוב המקרים איזושהי הפרעה הורמונלית חולפת, יתכן חדשה כמו הפרעה בתפקוד בלוטת התריס, וגם ישנן אפשרויות של בעיה אנטומית כמו פוליפ ברחם, או נגע בצוואר הרחם ועוד. לכן ההמלצה שלי היא להיבדק היטב, על מנת לשלול את כל האפשרויות הללו. לגבי "מחזור" בהריון- לא מדוייק. מדובר בדימום וגינלי קל שיכול להופיע מספר פעמים במהלך ההריון. יש נשים שקוראות לו "מחזור" אבל זה לא. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה