דימום מהנרתיק לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

08/02/2015 | 13:01 | מאת: תולי

שלום רב, לפני כשנה ורבע עברתי ניתוח כריתת רחם וחצוצרות לאחר שנים של סבל מאנדומטריוזיס. לפני כשבוע היה לי דימום מהנרתיק (לא הפרשה חומה - ממש דם) מלווה בגושים קטנים, ממש כמו בזמן מחזור. הרגשתי גם אי נוחות וכאב באגן השמאלי, במקום שממנו סבלתי בזמן המחזור. אני מבקשת לדעת מאיזה מקום יכול דימום כזה לנבוע והאם עלי להיות מודאגת ולנקוט פעולה כלשהי? תודה רבה מראש.

תולי שלום, אם נישאר צוואר הרחם- אז הוא אפשרות אחת. אפשרות נוספת, כל גידול בנרתיק, וכן אפשרות לחזרה של האנדומטריוזיס אל תוך נבכי הנרתיק. כמובן, שצריך לוודא שמקור הדימום מכיוון הנרתיק ולא מדרכי השתן או הרקטום. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

13/02/2015 | 10:31 | מאת: תולי

תודה על התשובה המלומדת. האם בדיקה חיצונית (אולטראסאונד: חיצוני או וגינאלי) יכולה לאשר ממצא כזה או אחר - או דרושה שוב התערבות כירורגית ? תודה מראש

מנהל פורום בריאות האישה