כאבים במפשעה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

08/11/2014 | 16:01 | מאת: חן

שלום! אני בשבוע 14 להריון ויש לי כאבים במפשעה ימנית שמקרינה לרגל. זה צריך להדאיג אותי. ועוד שאלה. הרופא שלי גילה שיש לי בעיה בתפקודי כבד זה יכול להזיק להריון?

חן שלום, שתי הבעיות שהוצגו דורשות בירור מדוקדק ומיידי. לגבי הרגל, עוד מוקדם לדבר עך לחץ של הרחם, כי הוא עוד קטן. יש לשלול מצב של שרישיות יתר בכלי הדם ברגל. חשוב מאד להיבדק לבצע דופלר של ורידי הרגל. יתכן גם זיהום. לגבי ההפרעה בתפקודי הכבד, חשוב לשלול מזהם שגרם לכך, ושיכול גם לפגוע בעובר, כמו CMV למשל. בקיצור- לבצע בירור מדוקדק בהקדם האפשרי. בברכה, ד"ר אבישלשום שרון

מנהל פורום בריאות האישה