DHEA והפלות חוזרות

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

27/11/2013 | 09:39 | מאת: מיואשת

שלום ד"ר, אני בת 38 כמעט ותוך שנה וחצי עברתי 4 הפלות+3 הריונות כימיים רצופים. עברתי את כל הבדיקות האפשריות בקופת החולים(פרופיל הורמונאלי, פרוגסטרון ביון ה21 וה23, היסטרוסקופיה אבחנתית, צילום רחם, סט מורחב של בדיקות קרישיות, בדיקות נוגדנים)והכל תקין ואפילו מצויין- אין אף תשובה גבולית אפילו. קראתי שDHEA יכולה לשפר את איכות הביציות. אולי אני מפילה בגלל זה יכול שלפר את איכות הביציות. האם יש טעם לנסות? יש לך אולי קצה של חוט בשבילי? טיפולים? משהו? ):

שלום, "חייבת" להיות סיבה. המקרה מורכב, ומה שאני מציע הוא, לבצע הערכה מחודשת, לעבור מחדש ביסודיות על כל בדיקה שביצעת והפירוש שלה. לעתים, בהסתכלות שניה אנחנו רואים דברים אחרת, וגם, לשקול פעולות אחרות כמו למשל ביופסיה של רירית הרחם ביום מסויים של המחזור, או קריוטיפ ועוד. כלומר, יש עוד מה לעשות במקרה שלך. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה