מה היתרונות והחסרונות של דם טבורי בביה"ח או פרטי?

דיון מתוך פורום  דם טבורי

22/08/2011 | 15:34 | מאת: אורן

מה היתרונות והחסרונות של שימור דם טבורי בביה"ח לעומת מרכזים פרטים (מחוץ לביה"ח)?

24/08/2011 | 21:21 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

אורן שלום, איני בטוח שאני מבין מה השאלה ואשתדל להסביר לפי הבנתי. אין אבחנה בין שימור דם טבורי בבית חולים למרכז פרטי שאינו בבית חולים. האבחנה הקיימת היא בין בנקים ציבוריים למשפחתיים-פרטיים. בבנק ציבורי המנה נתרמת לטובת הציבור ואין לתורם כל עלות או הטבה מעצם המעשה. בבנק משפחתי המנה שייכת ונשמרת למען היילוד שדמו נאסף ובני משפחתו והשרות כרוך בתשלום. ככלל רוב הבנקים בעולם, ציבוריים או משפחתיים אינם נמצאים בתוך בתי חולים. היתרונות של בנק זה או אחר מתבטאים בתקני האיסוף והשימור, באמינות ובחוסן של הבנק האוסף, מעבד ושומר את המנה. אשמח לתת הסברים נוספים. ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי