דם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

09/06/2010 | 17:12 | מאת: ערן

יש לי ילד בן שנה וחצי , ואנו חושבים על ילד נוסף , האם ניתן לשמר דם טבורי מסוף ההריון השני ולהשתמש בו גם לילד הראשון (מקווה שהבנת כי אני לא כל כך הבנתי מה שאלתי)

10/06/2010 | 02:01 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

לערן שלום, אנסה לנסח את שאלתך. 1. יש ילד בן שנה וחצי שלא נאסף דם טבורי שלו. 2. אתם שוקלים הריון שני. 3. במידה ותשמרו דם טבורי של הילד השני האם יתאים גם לילד הראשון? מנת דם טבורי של ילוד היא בעלת התאמה של 100% ליילוד זה. יש סיכוי של בין 25-50% כי המנה תתאים באופן מלא (100%) גם לאחים, הורים וכו'. במילים אחרות התשובה לשאלתך היא כן. יחד עם זאת חשוב להדגיש כי השאלה של שימוש במנת דם טבורי לכל מטרה ולכל חולה תתקבל על ידי הצוות הרפואי כאשר יש חולה (היילוד או אחד מבני משפחתו), יש מחלה (ויש לצערנו מחלות רבות) ונבחנה מידת ההתאמה של המנה לחולה ולמחלה. בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי