שימור דם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

09/06/2010 | 14:19 | מאת: נטלי

שלום, אני בהריון עם תאומות זהות (שילייה אחת) ושוקלת בלידה הקרובה לבצע שימור דם טבורי. שאלותיי הן: 1. האם, לאור העובדה שמדובר בתאומות זהות בעלי אותו מטען גנטי, מספיק לקחת דגימה אחת ולא שתיים? 2. קראתי כי ניתנה החלטה של משרד הבריאות למימון בנק טבורי כבר החל מחודש יולי. האם הדגימה שמורה לי או שהמדינה יכולה להשתמש בה? כמו-כן, כיצד יהיה אפשר לבקש שימור דם טבורי במסגרת הציבורית?

10/06/2010 | 02:16 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

נטלי שלום, ניסיתי לענות ואיני בטוח שהצלחתי ולכן אענה שנית. לשאלתך הראשונה: ניתן לאסוף דגימה אחת והכמות שנאספת תהייה קטנה יותר וניתן לאסוף שתי דגימות והכמות שתאסף תהיה גדולה יותר. ההחלטה האם לאסוף דגימה אחת או שתיים מעבר לנושא הכמות היא שיקול כספי שאיני עוסק בו. לשאלתך השניה: ראשית אבהיר את ההחלטה. משרד הבריאות קיבל החלטה להקצות כ- 3 מיליון שקל לאיסוף מנות דם טבורי לבנקים ציבוריים. משמעות ההחלטה היא שהמשרד יקצה, בעתיד הקרוב כנראה, לבנקים הציבוריים סכום כסף מסויים (סה"כ 3 מיליון) שיאפשר להם לאסוף מנות. מנות שנאספות לבנק ציבורי אינן שייכות חמי שתרם אותם אלא לבנק ומשמשות לטובת הציבור. במידה וברצונך לתרום מנה לבנק הציבורי, החלטה מבורכת לכשעצמה, יש לפנות לבנקים הקיימים ולבחון את האפשרות מבחינת מקום הלידה (לא אוספים בכל בית חולים ולא בכל מועד)ותנאים אחרים. למידע נוסף פני אלינו. בברכה, ד"ר גניגר במידה

מנהל פורום דם טבורי