תרומת דם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

24/05/2011 | 14:41 | מאת: יונית

אני מבינה את החשיבות הגדולה של הדם הטבורי ומתכוונת לתרום את הדם הטבורי לבנק ציבורי בלידתי. רציתי לשאול איך עושים את זה? עם מי יוצרים קשר? יש אתר אינטרנט של בנק ציבורי?

25/05/2011 | 23:03 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

שלום יונית, החלטתך לתרום הדם הטבורי לבנק ציבורי מבורכת. המידע להלן מעודכן למיטב ידיעתי ואני ממליץ לבדוק לעדכונים אחרונים. בישראל קיימים שלושה בנקים ציבוריים: 1. שיבא, תל השומר (טל 03-5305830)-המנות נאספות, מיולדות בשיבא בלבד, בכל שעות היממה. 2. מד"א (טל 03-5300400)- מנות נאספות במועדים מסויימים, בארבעה בתי חולים, וולפסון, איכילוב, נהריה ובמזרח ירושלים. 3. בדמייך חיי (טל. 02-6499899) - מנות נאספות בשני בתי חולים ביקור חולים ושערי צדק. לכל שלושת הבנקים יש אתרי אינטרנט. בבנק הציבורי, מנות הדם הטבורי נתרמות על ידי היולדת ללא כל עלות וללא תמורה ומשמשות את כלל הציבור. מסיבות שונות, שלא אמנה כאן, רק מנה אחת מכל ארבע שנתרמו נשמרת בסופו של דבר והשאר שאינן מתאימות באופן מלא לצרכי הבנק משמשות למחקר או מושמדות. אשמח לתת הבהרות נוספות, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי