שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  דם טבורי

30/08/2010 | 13:24 | מאת: רד

שלום דר :שאלתי שאני עם סיכוי של 50% ללדת עובר עם תלסמיה מיגור ואני בשבוע 24 לא ידוע לי אם העובר בריא או לא השאלה שלי היא אם העובר יהיה חולה תלסמיה האם תאי הגזע בדם התבורי שלו יעזרו לו בהשתלה לעתיד או יהיו פגועים ואי אפשר להשתמש בההם תשובתך מאד חשובה לי !!!!!!

01/09/2010 | 23:41 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

02/09/2010 | 00:16 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

שלום לרד, ראשית אומר כי אין תשובה חד משמעית לשאלתך. תלסמיה מיג'ור היא אחת מאותן מחלות שמטופלות באמצעות תאי גזע. יחד עם זאת עלי לציין כי לא נתקלתי, בדיווחים שקראתי, במקרה של שימוש עצמי במנת דם טבורי לצורך ריפוי תלסימיה מיג'ור. כל המקרים שדווחו על ידי בנק דם טבורי פרטי היו של טיפולים בקרובי משפחה ולא בבעל מנת הדם עצמו. אני מאוד ממליץ כי תתיעצי עם הרופא המטפל ואולי עם רופאים נוספים על מנת להבין טוב יותר את הסיכוי להשתמש בתאי גזע של היילוד לטיפול במחלה. אשמח להתת הבהרות נוספות אם תדרשנה. בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי