בהמשך לברכות

דיון מתוך פורום  דם טבורי

31/05/2010 | 18:07 | מאת: דקלה

שלום, אני בהריון שני עם תאומים (אושר עילאי), בהריון הראשון כבר נתתי דם טבורי, רציתי לדעת אם במצבי אני אמורה למסור את הדם בשנית עבור התאומים ולכל אחד בנפרד או שאני יכולה להסתפק ולהשתמש בעתיד במידת הצורך במה שכבר מסרתי? לתשובתך אודה. הצלחה.

31/05/2010 | 22:47 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

דקלה שלום, ראשית ברכות וכל טוב בהמשך הדרך. אשר לשאלתך, מבחינה רעיונית כל מנת דם עומדת בפני עצמה שכן מנת הדם הזו מתאימה באופן מלא ליילוד וקיים סיכוי של 25-50% שתהיה התאמה מלאה גם לאחים אחיות והורים. כלומר באופן אידיאלי שמירת המנות של התאומים מגבירה את הסיכוי למצוא מנה מתאימה. כנגד זאת עומד השיקול הכספי ועליך לשקול ולהחליט בהתאם. בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי