שימור תאי גזע

דיון מתוך פורום  דם טבורי

22/07/2010 | 21:05 | מאת: ירדנה

שלום רב , שמרתי בעבר דם טבורי עבור בתי . כעת אני לפני סיום הריון נוסף ואני מתלבטת לגבי שימור הדם בהריון הנוכחי . הסיבות לכך הן בעיקר מהשאלה כי אם מתעוררת בעיה רפואית שמקורה גנטית כיצד אפשר יהיה לעשות שימןש בתאי הגזע השמורים שהרי גם הם נגועים האותה בעייה גנטית . סיבה שנייה נובעת מהעדר זהות מלאה של ההרוים בשני ההריונות . ההריון השני הוא תרומת ביצית האב זהה . כך שאם יש צורך בשימוש תאי הזגע בין האחים הרי הסיכוי להתאמה הוא אפסי . אודה על תגובתך לגבי שני סעיפי ההתלבטות שהעלתי

24/07/2010 | 12:41 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

ירדנה שלום, תאי גזע מדם טבורי משמשים כיום בטיפולים רפואיים ביותר מ - 110 מחלות, כמחצית טיפולים סטנדרטיים והיתרה בניסויים קליניים. לגבי חלק מהמחלות אך לא בכולן התאים "נגועים" (כהגדרתך) ובמקרים אלה, הסמכות הרפואית תחפש מנות חלופיות לצורך הטיפול, כל מקרה ייבחן לגופו של עניין. באשר לנושא ההתאמה, ככלל תאי הגזע מתאימים ליילוד ב- 100% וכמו כן קיים סיכוי של 25-50% כי תהיה התאמה מלאה (100%) גם לאחים והורים וסיכוי נמוך יותר, אך לא אפסי, לקרובי משפחה מדרגות רחוקות יותר. כל הנתונים הללו הם סטטיסטיים ויש להתייחס בהתאם. חשוב מאוד לציין כי בכל מקרה שיהיה צורך להשתמש בתאי גזע תבדק המנה למידת התאמתה וההחלטה לגבי השימוש תתקבל על בסיס תוצאות הבדיקה. אשמח לענות לשאלות נוספות, בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי