תרומת דם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

21/05/2015 | 12:08 | מאת: נילי

אם החלטנו לתרום דם טבורי לבנק הציבורי, אם חס וחלילה נזדקק למנה, הבנתי שלא בטוח (רוב הסיכויים) שנקבל את המנה שלנו שתרמנו. אבל האם נהיה זכאים לקבל מנה מתאימה מהבנק בחינם? תודה

21/05/2015 | 13:13 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

נילי שלום, אסביר את התהליך בבנק הציבורי וממנו גם המענה לשאלתך. ראשית, הסיכוי שמנה שנאספה כתרומה לבנק הציבורי אכן תשמר בסופו של דבר עומד על כ- 25%. במילים אחרות רק מנה אחת מכל ארבעה שנאספו תוקפא ותשמר. מרגע שהמנה נכנסה לבנק הציבורי, נתוניה מופיעים במאגר העולמי וכאשר יש חולה, שזהותו הגנטית מתאימה, הוא יוכל לרכוש המנה לצורך טיפול. המשמעות המעשית היא שהסיכוי שתוכלו לרכוש בחזרה את "המנה שלכם" קטן מ- 25%. חשוב להדגיש שהבנק הציבורי מוכר את המנות והמחיר היום עומד על כ- 25-40,000 $ ולכן אם תמצא עדיין המנה שלכם או תמצא מנה אחרת מתאימה לא תוכלו לקבלה בחינם. אשמח לענות על שאלות נוספות. בברכת חג שמח, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי