ביוקורד

דיון מתוך פורום  דם טבורי

05/11/2013 | 07:35 | מאת: אסנת

שלום רב בשנת 2007 הפקדנו את הדם הטבורי של בננו בחברת ביוקורד. בזמן האחרון אנחנו מקבלים שיחות מגורמים שונים שמציעים לנו לקחת לשימור אצלם את הדם בתוספת תשלום. שאלתי היא מה צרך לעשות עכשיו, למי לפנות והאם הדגימות של הילדים נשמרו? לתשובתכם אודה אסנת

05/11/2013 | 10:47 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

לאסנת שלום, אתן לך המידע כפי שידוע לי אך איני יכול לערוב שכל המידע בפני. משרד הבריאות ממשיך להזרים חנקן נוזלי על מנת לשמור את הטמפרטורה במיכל כנדרש. משרד הבריאות גם חיפש, וכנראה מחפש פתרונות להעברת המנות לגורם שיוכל לשמור אותן בהתאם להנחיות חוק הדם הטבורי (2007). קיימות התארגנויות של הורים, "נפגעי ביוקורד" אך איני יודע איזה חלק מההורים אכן נוטל חלק בכך. אין ספק שלו כל ההורים היו מתארגנים הדבר היה מאפשר טיפול יותר טוב. גורמים המציעים לקחת המנות ולטפל בהן צריכים ראשית, להציג אישור ממשרד הבריאות שהם רשאים לשמור מנות דם טבורי. מעבר לכך כמובן הגורם צריך להציג חוזק פיננסי וכו'. אשר לשאלותיך האחרות, אין לי כל מידע האם כל הדגימות אכן נשמרו והדבר יוכל להתברר רק לאחר שגורם מוסמך יפנה את מיכל השימור הקיים וימיין את המנות על פי הסימונים שעליהן. יתכן אף שיהיה צורך לבדוק המנות מעבר לכך אך אין לי תשובה בדוקה לדברים אלה. ההורים אשר שמרו מנות דם טבורי בחברת ביוקורד, התקשרו בחוזה עם החברה ועליהם לפנות לחברה, רצוי באופן מאורגן, על מנת לקבל תשובות. במקביל ניתן לפנות למשרד הבריאות כמי שאחראי על נושא הדם הטבורי. אשמח לענות על שאלות נוספות, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי