דם הטבור למי הוא מתאים

דיון מתוך פורום  דם טבורי

07/07/2010 | 10:15 | מאת: סיון

שלום ד''ר האם דם חבל הטבור יכול לעזור גם במקרים שהטיפול יינתן לא לבן משפחה

07/07/2010 | 12:09 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

סיון שלום, מנת הדם הטבורי של היילוד מתאימה ב- 100% ליילוד עצמו ובאותם מקרים שהצוות הרפואי מקבל החלטה להשתמש במנה זו יש לכך משמעות. לבני משפחה, אחים אחיות והורים, קיים סיכוי של 25-50% כי המנה תתאים ב- 100% לנתרם. הסיכוי הזה (25-50%) הולך וקטן ככל שאנו מתרחקים גנטית מהיילוד. מנות דם טבורי הנשמרות בבנקים משפחתיים-פרטיים, אינן עוברות הליך של זיהוי גנטי ולכן אין אפשרות לבדוק התאמה לחולה זר. בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי