רגישויות וביטוח

דיון מתוך פורום  דם טבורי

03/02/2013 | 14:38 | מאת: הילה

ד"ר אריה שלום, אני מעוניינת לשמר דם טבורי ואני חושבת שחפרתי הרבה בנושא אך עדיין יש 2 נושאים לא סגורים. אשמח אם תוכל לעזור לי בכך. 1. האם רגישות כלשהי כגון גלוטן, יכולה להשפיע על שמירת הדם וטיפול בילדים בהמשך? אני יודעת שרגישות זו אינה תורשתית ומכאן שלא בהכרח שיעבור לתינוק וזאת נגלה רק לאחר הלידה. אך אם כן ובהמשך אצטרך להשתמש בדם בילד שלא רגיש לכך האם זה יכול להשפיע על כך? 2. פוליסת הביטוח -אני מבינה שלילד עבורו נשמר הדם הטבורי, יש ביטוח. רק לצורך הבהרה האם המחיר המוצע כולל את פוליסת הביטוח לילד או שבנוסף לתשלום יש סכום חודשי קבוע לפוליסת הביטוח. דבר נוסף, במידה ונדרש שימוש בדם הטבורי לילד אחר במשפחה ואין לי הרחבת פוליסה מה זה אומר? אני יכולה להשתמש בדם השמור אך אם הטיפולים לא כלולים בסל הבריאות אז ההוצאות הם עלי? (בדיקות וכו'..) תודה רבה על העזרה

06/02/2013 | 12:08 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

להילה שלום, 1. ככלל רגישות לגלוטן אינה מהווה מכשול באשר לאיסוף הדם הטבורי ושמירתו. יחד עם זאת חשוב מאוד להבין כי ההחלטה על שימוש בדם טבורי כמו בכל תרופה אחרת מתבססת על שלושה נתונים: החולה (מצבו הכללי, היסטוריה רפואית, רגישות לתרופות וכו'), המחלה (הגדרת המחלה, מה ידוע על טיפולים במחלה במועמ ההחלטה וכו') והתרופה (במקרה שלנו תאי הגזע הספציפיים שנשמרו). ההחלטה מתקבלת כאמור כאשר יש לפני הצוות הרפואי חולה ויש מחלה ולכן לא תמיד ניתן לומר מראש מה יוחלט. 2. הביטוח איננו מתחום ההתמחותי ועשוי להשתנות מפוליסה אחת לאחרת.במקרה של פוליסת "טבורית", הפוליסה היא ליילוד (ויש גם פוליסה משפחתית) והיא כלולה במחיר ואין להוסיף כל סכום חודשי. עוד חשוב לדעת כי המנה שייכת לילוד ולהוריו כאפוטרופסים והן יכולים להורות לבנק לתת המנה לצורך שימוש אצל בן משפחה אחר. באין פוליסה משפחתית לא יהיה כיסוי להוצאות. אשמח לענות על שאלות נוספות, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי