תרומת דם טבורי מידע בנושא

דיון מתוך פורום  דם טבורי

26/07/2019 | 23:37 | מאת: אנונימת

היי דר.. קצץ חדשה בנושא .. חשבתי לתרום את הדם הטבורי כדי לעזור למי שצריך.. אשמח לקבל קצת יותר מידע בנושא.. במידה ואני אלד בבית חולים באזור הדרום האם איך בדיוק מתבצע תהליך האיסוף? או שאני חייבת ללדת במקום שבו יש בנק.. האם הדם הטבורי מושפע מסוג הדם שלי ושל בעלי?

29/07/2019 | 10:08 | מאת: ד"ר אבי טרבס

שלום, תרומת דם טבורי למאגר הציבורי יכולה להיעשות רק אם את יולדת באחד משני בתי החולים בארץ: שיבא או הדסה. למאגר המשפחתי את יכולה לאסוף ולשמור עבור משפחתך אם תלדי בכל בית חולים, ללא מגבלה. את יכולה להתקשר ל"טבורית" ולקבל מידע על עלות ודרך קבלת הערכה לשימור. האיסוף והשימור נעשה בזמן הלידה. הדם הטבורי הוא ממקור רקמתי של התינוק ולכן המבנה הגנטי שלו משקף את האימא והאבא. בהצלחה. אבי

מנהל פורום דם טבורי