שימור דם טבורי עבור ילד עם שיתוק מוחין

דיון מתוך פורום  דם טבורי

15/07/2019 | 00:52 | מאת: מיכל

אני מתעתדת לבצע שימור דם טבורי עבור הבן שלי שסובל שיתוק מוחין. רציתי לדעת כשארצה לתת לו את המנה שנשמרה האם זה יבוצע בבית חולים בארץ או בחו"ל?? והאם יש מחקרים שמעידים שהיתה הצלחה גם בילדים עם שיתוק מוחין??

16/07/2019 | 09:45 | מאת: ד"ר אבי טרבס

שלום מיכל, לפני שאני משיב, רוצה לוודא שהבנתי נכון: האם את בהריון ורוצה לשמור דם טבורי של התינוק שעומד להיוולד על מנת להשתמש בו לטיפול בבנך עם שיתוק מוחין?

16/07/2019 | 23:24 | מאת: מיכל

כן. אני בחודש שביעי ורוצה לשמר דם ט בורי עבור הילד עם שיתוק מוחין. תודה על התגובה..

18/07/2019 | 10:44 | מאת: ד"ר אבי טרבס

אכן, ניתן לשמור דם טבורי מהאח שייוולד. האפשרות להשתמש במנת דם זאת לטיפול באחיו תלויה בהרבה גורמים, כולל ההתאמה הגנטית בין שני האחים.. בימים אלו נערכים בעולם ניסויים קליניים לטיפול בשיתוק מוחין בעזרת דם טבורי מאח בריא. מקווים שהתוצאות יפורסמו בקרוב ונדע יותר.

18/07/2019 | 19:04 | מאת: מיכל

תודה רבה לך.

28/08/2020 | 18:01 | מאת: הדר

אני שמרתי דם טבורי מביתי הקטנה עבור בני בן ה9.5 עם CP לאחר שמיציתי את ההמתנה עבור המחקר בארץ שמתבצע בתל השומר רק עבור תאי גזע מאותו עובר וצאחר ולא מתבצע בארץ שום מחקר לגבי תאי גזע מאח/ות/תורם כרגע אני בטיביליסי גאורגיה לביצוע ההשתלה במרפאתו של ד"ר גוצ'שווילי. נמאס לי מהשקרים וחירטוטים של הרופאים בארץ יעשו הכל על מנת להחזיק במנת הדם ששיכת לך ולא ינדבו לך אנפורמציה על קליניקות בעולם שכבר מבצעות את הטיפול

מנהל פורום דם טבורי