בקטריה שהתגלתה בשימור דם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

15/08/2018 | 11:22 | מאת: יעל

שלום רב, ילדתי לפני כחודש ובעת הלידה שימרתי דם טבורי בבנק פרטי. אתמול התבשרתי כי בדם הטבורי התגלתה בקטריה מסוג Anoerobic gram variable rod. אשמח לדעת האם יש צורך לבצע בדיקות דם לתינוק? כמו כן, האם יש טעם לשמור את מנת הדם או שבכל מקרה לא יהיה ניתן להשתמש בה?

15/08/2018 | 11:27 | מאת: דר. אבי טרבס

לגבי ממצא של זיהום בקטריאלי בדם טבורי, חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל באם יש צורך בבדיקות נוספות או טיפול. לגבי שימור המנה, אפשר בהחלט לשמור מנה עם ממצא כזה. אם בעתיד ישקל שימוש במנה, הרופא יחליט אם היא מתאימה ואם יש צורך ללוות את ההשתלה עם טיפול אנטיביוטי.

מנהל פורום דם טבורי