תאי גזי ודם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

26/06/2012 | 17:21 | מאת: זאב

האם תאי גזע "שיוצרו" מילד חולה יכולים להחליף תאי גזע טבוריים ?

14/07/2012 | 12:49 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

שלום לזאב, ראשית אני מתנצל על העיכוב במתן התשובה בשל שהות בחו"ל. לשאלתך, יש באפשרותנו לאסוף תאי גזע מכל אדם, ממח העצם או מהדם הפריפראלי (מנת דם רגילה). תאי גזע שהושגו בדרכים האמורות יכולים להחליף תאי גזע מדם טבורי אף כי אינם זהים לחלוטין בהיותם "מבוגרים" יותר, אך אין משמעות הדבר שהם פסולים לשימוש. ההחלטה בכל מקרה מתקבלת על ידי הצוות הרפואי בהתחשב בנתונים של החולה, המחלה והפתרונות הקיימים בפועל. אשמח לענות על שאלות נוספות, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי