השתלת דם טבורי

דיון מתוך פורום  דם טבורי

20/06/2012 | 14:28 | מאת: אלי101

האם ניתן להשתיל לילד דם טבורי שלא שייך לו? כדוגמא מהמאגר של הבנק הדם הטבורי?

22/06/2012 | 01:45 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

לאלי שלום, התשובה היא כן ולא רק לילד. הדבר מותנה אך ורק במידת ההתאמה של המנה ה"זרה" לחולה. במאגרים העולמיים של דם טבורי יש כ- 600 אלף מנות אשר בוצע לגביהן זיהוי גנטי. כאשר חולה פונה למאגר מחפשים מנה מתאימה ובמידה ומוצאים ניתן לרכוש המנה על מנת לבצע הטיפול. המנות הנמצאות בבנקים המשפחתיים-פרטיים אינם עוברים זיהוי גנטי שכן אלה מנות פרטיות שלא ניתן לסחור בהן. במידה ויש צורך בשימוש במנה עבור קרוב משפחה למשל מבצעים בדיקת התאמה גנטית לפני קבלת החלטה על השימוש במנה. אשמחלענות על שאלות נוספות, ד"ר גניגר

23/06/2012 | 01:06 | מאת: אלי101

ביתי נולדה פגית בשבוע 25 מאובחנת CP , עקב הלידה המוקדמת היה לה שטף דם במוח שהפגיעה הגדולה הייתה בצד שמאל אשר גרם לה למתח שרירים מוגבר ביד ימין ורגל ימין עקב כך ההתפתחות התקינה שלה מתאחרת מאוד למי אני יכול לפנות לגבי תרומה הזאת לבירור התאמה ואם זה נעשה בארץ ? ומה העלויות בערך? ואם זה יכול לעזור? ובמה? תודה רבה על תגובתך

מנהל פורום דם טבורי