לפני הריון שאלות אחרונות

דיון מתוך פורום  דם טבורי

12/06/2010 | 12:22 | מאת: קרן

שלום ד''ר גינגר אני ממש לפני הריון(חודש 8) אני ובעלי כבר החלטנו כן לשמר את הדם הטבורי בשבוע האחרון קראתי בעיתונות שאושר בארץ לשמר כ1000 מנות דם טבורי ללא תשלום מה זה אומר? האם שמעת על כך משהו מהן העלויות לשמר את הדם ולהיכן צריך להגיע על מנת להתחיל טיפול דרך אגב נרשמתי היום לאתר טבורית ממתינה שיחזרו אליי תודה מראש קרן

12/06/2010 | 18:07 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

שלום קרן, לפני שלוש שנים אושר חוק הדם הטבורי ע"י הכנסת. מאז עוסקת ועדה של משרד הבריאות בהכנת התקנות לחוק. לאחרונה הודיע סגן שר הבריאות כי המשרד יקצה כ- 3 מיליון שקל לצורך איסוף של כ- 1000 מנות של דם טבורי לבנק הציבורי. מי שהחליט לאסוף דם טבורי יכול לעשות זאת באחד משני אופנים. 1. לתרום את מנת הדם הטבורי לבנק הציבורי, ללא עלות וללא קבלת תמורה, באופן שישמש את הציבור כלומר לכל מי שיזדקק לתאי גזע והמנה תתאים לזיהוי הגנטי שלו. 2. לשלם עבור השירות לבנק פרטי שיבצע את האיסוף, העיבוד והשימור של המנה וזו תשאר כל הזמן בבעלות היילוד (והוריו כאפוטרופסים). יש יתרונות וחסרונות לכל אחד מהבנקים שלא אכנס אליהם כאן. ככלל בעולם הרחב פחות משליש המנות הנשמרות הן בבנקים ציבוריים ושני שליש לערך בבנקים פרטיים משפחתיים. באשר לעלויות, השימור הפרטי עולה כ- 6-8000 ש"ח לכל התהליך לתקופה של עשרים שנה. הטיפול מבוצע על ידי הבנקים הפרטיים ותוכלי לפנות אליהם כפי שכבר אמרת שעשית היום. אשמח לענות לשאלות נוספות. בברכה, ד"ר גניגר

מנהל פורום דם טבורי