שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  דם טבורי

23/12/2011 | 08:31 | מאת: יהודית

שלום אני צריכה ללדת עוד שבועיים ומאוד מתלבטת מה לעשות אם לשמור את הדם טבורי או לא. בני הבכור יונתן ז"ל נפטר מסרטן במוח ובסיור בחדר לידה שעשיתי השבוע הייתה מישהי מחברה של דם טבורי שאמרה שאנחנו חייבים לשמור דם טבורי ואפילו הציעה לנו הנחה בגלל הסיפור שלנו אבל זה עדיין הרבה מאוד כסף. אנא, אמרו לי מה לעשות תודה

25/12/2011 | 14:46 | מאת: ד"ר אריה (יוקי) גניגר

יהודית שלום, תאי גזע משמשים כבר היום לטיפולים מצילי חיים וללא כל ספק יהוו נדבך עוד יותר חשוב ברפואת העתיד. כיום ידוע כי ניתן לטפל באמצעות תאי גזע ביותר מ- 70 מחלות ועוד כמספר הזה מחלות שלגביהן מתקיימים היום ניסויים קליניים וסביר בהחלט כי יהפכו לדרך טיפול סטנדרטית כבר בשנים הקרובות. במאות מרכזי מחקר בעולם מתבצעות עבודות לאתר שימושים נוספים של תאי גזע ואף כי אין בידינו עדיין פתרון לכל מחלה, אני מעריך כי נזכה לראות תוצאות, טיפולים ופתרונות לעוד ועוד מחלות במהרה בימינו. שימור דם טבורי, במשפט אחד ממצה על כן, הוא תעודת ביטוח אשר נותנת סיכוי טוב יותר לבריאותו של היילוד ובני משפחתו וביטוח כזה חשוב לכל ובודאי במקרים שיש "היסטוריה" של מחלות במשפחה. העלות הכרוכה בשימור דם טבורי עומדת על כ- 400 ש"ח לשנה, סכום לא גבוה לכל הדעות. ניתן גם לשמור מנות דם טבורי ללא כל עלות באמצעות הבנקים הציבוריים. אני ממליץ גם על אפשרות זו אך חשוב לזכור כי במקרה זה יתכן שבעת הצורך המנה לא תהיה זמינה הן מפני שרק כרבע עד שליש מהמנות הנתרמות לבנקים הציבוריים נשמרות בסופו של דבר מסיבות שונות וכמו כן יתכן שהמנה תנתן לחולה נזקק אחר מן הציבור הרחב. אשמח לענות על שאלות נוספות, חג שמח, ד"ר גניגר

22/01/2012 | 19:34 | מאת: יונתן

סליחה על התערבותי אבל לא מטפלים בסרטן באמצעות השתלת מוח עצם או דם טבורי, בעבר ניסו את זה והתברר שזה לא עובד. השתלות מוח עצם ודם טבורי מסייעים ללוקמיה ומחלות גנטיות אבל לא לסרטן במוח. מעבר לכך, סרטן בכלל זה לא מחלה גנטית כך שאין סיכון גדול יותר במשפחה. אני חושב שכל רופא מקצועי שתשאלי אותו יגיד לך שאין צורך אמיתי לשמור דם טבורי למעט במקרים מאוד ספציפיים. בטח ברחבי הרשת תוכלי למצוא המלצות רשמיות של רופאים וארגוני רופאים מקצועיים בעניין רוב בריאות

27/03/2012 | 23:25 | מאת: אסיה

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=761534

מנהל פורום דם טבורי