עצירות אצל תינוקת בת 8 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

20/02/2015 | 20:35 | מאת: יאנה א

שלום רב. הבת שלי בת 8 חודשים כמעט, סובלת מעצירות כבר לא מעט חודשים. כל פעם הומלץ לה סימילאק קומפורט כפעמים ביום. מה שאני עושה. בנוסף מכינה לה כל יום מיץ שזיפים לשתות כדי לעזור וזה נראה שכלום לא עוזר כבר. כל קקי מלווה בבכי היסטרי ובסופו יוצא כדור נוקשה שקורע אותה. אני ממש דואגת למה זה יכול לעשות לה ושאולי אפילו היא תפסיק לאכול מזה שהיא תבין מה גורם לזה... זה לא טבעי מה שעובר עליה ואני כבר לא מבינה מה יכול לעזור לה. נראה שאין לה דם בטיטול. אשמח להמלצות. אין לה אלרגיו לכלום. היא אוכלת תמ"ל (לא יונקת כלל), בנוסף פעם ביום בערך מקבלת בצורת דייסה מזון כמו בשר+תפוח אדמה+ירק הכל מעור ביחד. שותה מים קצת מתי שבא לה.

כפי הנראה צריך להוסיף טיפול לריכוך הצואה כדי למנוע את הגושים הקשים והכאב שהם גורמים. הטיפול המתאים הואלהוסיף אבקת נורמלקס או פגלקס לתוך בקבוק הסימילק ששותה בערב.תתחילי עם מינון של 4 גרם בתוך 60 מל סימילק ותני לה אחר כך את יתר הסימילק. אם לאחר שבוע ימים הצואה תמשיך להיות מוצקה צריך לעלות את המינון ל6 גרם בתוך 90 מל סימילק או 8 גרם בתוך 120 מל סימילק. את צריכה למצוא את המינון המתאים לה כך שהצואה תהיה כל יום רכה מאד.להמשיך טיפול זה מספר חודשים ואחר כך לרדת במינון מאד לאט בתאום עם רופא הילדים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער